Лечебните свойства на музиката

Последните изследвания са потвърдили това, което някои експерти са вярвали в продължение на много години - музика има лечебни сили. Разпространението на заболявания, особено на хронично и типа терминал, настоява, че човечеството търси решения от всички жизнеспособни източници. Това търсене обяснява нарастването на алтернативната медицина индустрия. Вярно е, че все още има много здравни усложнения, които озадачават лекари. Все още няма лечение за заболявания като рак и болестта на Алцхаймер. В почти всяка общност, има неизлечимо болни хора, които чакат да умре всеки момент. Много от тях са изолирани в домовете, или отнетите и изоставени в хосписи. За такива нещастни хора, музиката може да донесе облекчение и изцеление дори като лекарите продължават да търсят постоянен лек.

 

Проучванията показват, че музиката помага да се успокои болката. Болката е един от най-ужасните аспекти на заболяването. Фармацевтичните компании са открили този факт отдавна и създадени обезболяващи. Следователно, всеки път, когато някой се чувства някои пулсираща във всяка част на тялото, естествената тенденция е да попитате за болка-убиец. Музиката е безценен, но ефективен метод за облекчаване на болката. Пациентите, слушане на музика опит бързо облекчение от болката, отколкото тези, които не го правят. Следващия път, когато имате главоболие, опитайте музика и да видите чудесата на мелодии и ритми.

 

При пациенти с болест на Паркинсон също изпитват по-добри настроения и имат по-голяма мобилност, когато те слушат Ignat музика. Хората, страдащи от това заболяване обикновено са възрастни хора. Техните семейства претърпяват много финансова и психическа болка, тъй като те се стремят да помогне на пациентите да живеят почти нормален живот. Music, обаче, може да се използва, за да върне някои живот и енергия на такива лица. Това произтича от факта, че музиката стимулира мозъка, където всички мобилността се координира. Ако имате пациент на Паркинсон, опитайте се да ги изложи на музика и ще имаш един трансформация.

 

Въпреки това е важно да се разбере, че не всички видове музика ще създаде лечебен ефект при пациентите. Различни видове музика имат различни ефекти върху хората. Препоръчително е да се позволи на пациента да слушате на типа музика, той или тя се интересува. Болният човек е склонен да се сдружават музика с някои преживявания. Роднини и приятели трябва да помогне на такива пациенти да се направи човек, за да се идентифицират най-подходящия вид на музика. Като цяло, обаче, нежна музика с умерени удара има тенденция да имат по-силно въздействие, отколкото забързан и силни песни. Например, химни и блус биха били по-ефикасни в това отношение, отколкото хип-хоп. В крайна сметка, обаче, музиката, която издига настроението на пациента и поражда позитивно мислене и отношение има най-голям лечебен ефект.

 

Related Post: The Music революция

Write a comment

Comments: 0