Tips berguna apabila menimbangkan pinjaman peribadi

Petua 1 - Rancangan pinjaman anda awal.

 

Dalam kebanyakan kes ia boleh mengambil masa beberapa minggu untuk menutup pinjaman, kerana terdapat banyak jenis, saiz , kaedah operasi, dan peringkat, pinjaman yang berbeza yang sangat berbeza, dan masing-masing adalah unik dengan nuansa sendiri dan kerumitan . Dalam kebanyakan urus niaga, permintaan pinjaman mesti ditaja jamin dan diluluskan oleh pemberi pinjaman dan kemudiannya dikaji semula dan diluluskan. Setelah Loan Bank Rakyat diluluskan, ia boleh mengambil dari 30-60 hari untuk membiayai . Peminjam boleh secara mendadak mempercepatkan -up proses dengan membekalkan semua dokumen yang diperlukan di depan.

 

Petua 2 - Dapatkan dokumentasi anda teratur.

 

Salah satu tugas pertama sebelum anda menghampiri pemberi pinjaman, adalah untuk mendapatkan salinan laporan kredit peribadi anda. Semak dengan teliti bagi apa-apa ketidaktepatan atau kesilapan. Memastikan bahawa semua akaun semasa dan tidak ada pertimbangan atau lien cemerlang. Jika terdapat apa-apa maklumat yang menghina , adalah lebih baik untuk menjadi proaktif dan menyediakan surat yang menjelaskan apa yang membawa kepada masalah-masalah dan mengapa masalah ini tidak mungkin berlaku lagi. Kemudian anda perlu untuk mengumpul semua rekod peribadi dan / atau perniagaan anda untuk tahun-tahun lalu, termasuk : pulangan cukai , penyata kewangan dan lampiran, dan apa-apa lagi yang anda percaya akan membantu pemberi pinjaman.

 

Petua 3 - Tentukan matlamat anda.

 

Menilai keperluan dan tujuan anda untuk meminjam dana. Jangan sekali-kali memberitahu pemberi pinjaman yang anda mahu untuk meminjam wang sebanyak mungkin. Sebaliknya , anda perlu mempunyai jumlah yang tertentu dalam minda dan kertas kerja untuk menunjukkan mengapa anda memerlukannya dan bagaimana anda akan membayar kembali .

 

Petua 4 - Berhati-hati dengan kekuatan dan kelemahan anda .

 

Loaners secara tradisional yakin dan optimis , manakala peminjam sering dilihat sebagai konservatif dan kadang-kadang pesimis. Mengenal pasti kekuatan dan kelemahan anda akan membantu anda merapatkan jurang ideologi ini. Antara kelemahan yang paling biasa peminjam mencari ialah: ketidakupayaan untuk menunjukkan keupayaan pembayaran balik , wang tunai yang tidak mencukupi dan kredit yang kurang baik . Bergantung kepada mana-mana kelemahan tertentu , anda boleh mengatasinya jika anda bersedia dengan kekuatan terutamanya perlu diberi perhatian dan membayar pampasan .

 

Petua 5 - Cari pemberi pinjaman yang berpengalaman.

 

 

Pemberi pinjaman yang baik akan dapat prequalify anda dengan jumlah minimum maklumat dan tanpa menyempurnakan seluruh permohonan. Keseluruhan proses pra-kelayakan perlu mengambil tidak lebih daripada beberapa hari. Jika ia mengambil masa lebih lama , ia mungkin menunjukkan kurang pengalaman pemberi pinjaman dan anda mungkin mahu mempertimbangkan untuk mencari pemberi pinjaman yang baru . Akhirnya , anda perlu menyelesaikan proses tersebut dengan produk pinjaman yang sangat baik dan terma cemerlang yang direka bentuk untuk memenuhi keperluan anda.

 

Related post: 5 Perniagaan Kecil Pinjaman Tips

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Larry Fox (Thursday, 28 July 2016 23:31)

    Pernahkah anda cuba untuk mendapatkan pinjaman dari bank-bank tidak berjaya? Segera memerlukan wang untuk keluar dari hutang? Memerlukan wang untuk pengembangan atau penubuhan perniagaan anda sendiri? Mendapatkan pinjaman daripada salah satu daripada syarikat-syarikat pinjaman terkemuka di UK. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi melalui email: larryfox2016@hotmail.com