Asas pinjaman peribadi

Jika anda kerinduan untuk membeli alat terkini, ingin memberi rumah anda atau pergi bercuti , pinjaman peribadi sudah tentu boleh membantu. Dokumentasi yang minimum , tidak ada keselamatan , fleksibiliti tujuan dan disbursal cepat adalah beberapa ciri-ciri pinjaman peribadi yang menjadikannya menarik . Walaupun keperluan ini juga boleh dipenuhi dengan menggunakan kad kredit anda, ia boleh berubah menjadi cadangan yang mahal. Pinjaman peribadi skor lebih kad kredit apabila ia datang kepada pembelian yang memerlukan aliran keluar yang lebih tinggi pada akaun beban faedah yang lebih rendah.

 

Tetapi sebelum anda mula percaya bahawa pinjaman peribadi adalah ubat terbaik untuk apa-apa perbelanjaan jangka pendek , pertimbangkan ini . Pinjaman peribadi datang dengan set mereka pro dan kontra dan setiap pinjaman datang pada kos yang merupakan perbelanjaan kepada peminjam. Menyimpan lebih awal untuk perbelanjaan masa depan yang dijangkakan adalah strategi terbaik . Walau bagaimanapun, jika perbelanjaan itu tidak dijangka atau dana tidak mencukupi , anda boleh mempertimbangkan untuk mengambil pinjaman peribadi , walaupun selepas memahami kebaikan dan keburukan yang berkaitan dengannya.

 

Faedah pinjaman peribadi :

 

Fleksibiliti penggunaan

 

Kelebihan utama sebuah Pinjaman Peribadi Bank Islam adalah fleksibiliti maksud yang baginya pinjaman boleh digunakan. Pinjaman boleh digunakan untuk mengubahsuai rumah anda, perbelanjaan perubatan, perjalanan asing , perbelanjaan perkahwinan , barangan pengguna membeli , pendidikan tinggi dan lain-lain

 

dokumentasi yang minimum

 

Proses permohonan adalah agak mudah berbanding dengan pinjaman rumah atau pinjaman kereta terutamanya kerana tiada cagaran diperlukan. Walau bagaimanapun , kelayakan untuk pinjaman bergantung kepada pendapatan pemohon , sejarah kredit yang berhubung dengan apa-apa pinjaman yang lain dan keupayaan pembayaran balik .

 

Tiada jaminan yang dikehendaki

 

Pinjaman peribadi adalah tidak bercagar yang bermaksud tidak ada keperluan untuk memberikan apa-apa cagaran atau jaminan kepada pemberi pinjaman . Walaupun terdapat kriteria kelayakan tertentu yang disahkan oleh bank, jika tiada apa-apa cagaran menjadikannya lebih mudah untuk peminjam yang tidak mempunyai apa-apa cagaran seperti saham atau barang kemas untuk memberi .

 

disbursal Pantas

 

Ia biasanya mungkin untuk mendapatkan pinjaman peribadi dalam tempoh yang singkat hanya kerana ia adalah tidak bercagar dan masa pemprosesan cepat . Dalam hal apa-apa luar jangka seperti keperluan perubatan, ini boleh memberikan kelegaan yang besar kepada peminjam yang dia boleh mendapat dana dengan cepat.

 

Kekurangan pinjaman peribadi :

 

Kadar faedah yang tinggi

 

Sejak pinjaman peribadi tidak bercagar dan bank tidak mempunyai sebarang cagaran untuk hidup kita dalam kes lalai , kadar faedah ke atas pinjaman ini adalah agak tinggi. Kadar faedah boleh berbeza mana-mana antara 15 dan 25 peratus bergantung kepada profil kredit, tahap pendapatan anda dan jenis pekerjaan. Jika bank menganggap risiko yang lebih tinggi dalam pinjaman kepada pemohon, ia boleh memilih untuk tidak membenarkan pinjaman itu atau yang mengenakan kadar faedah yang tinggi. Bagi peminjam, ia juga akan menjadi bijak untuk memeriksa dengan bank-bank yang berbeza dan berunding mengenai kadar faedah sejak kadar mungkin berbeza dengan ketara dari satu bank yang lain.

 

profil kredit

 

Banyak penting diberikan kepada kepercayaan kredit peminjam kerana risiko dalam pinjaman adalah tinggi untuk bank. Sejarah kredit yang baik berkenaan dengan bayaran pinjaman lain dan cukai-cukai kad kredit adalah penting. Selain itu, jumlah pinjaman akan bergantung kepada pendapatan peribadi , umur, profesion , pendidikan dan keupayaan pembayaran balik.

 

Tempoh dan pembayaran balik

 

 

Tempoh pinjaman peribadi adalah pendek dan pinjaman ini biasanya tidak diberikan bagi tempoh lebih daripada lima tahun. Bahagian bayaran pendahuluan umum tidak dibenarkan dalam kes pinjaman peribadi dan prabayaran keseluruhan pinjaman menarik caj prabayar sengit. Anda mesti melalui terma dengan teliti bagi apa-apa caj atau penalti tambahan.

 

Related Post: Pensekuritian pinjaman peribadi menangkap mewah bank

Write a comment

Comments: 10
 • #1

  mark (Friday, 03 July 2015 21:37)

  Adakah anda sedang mencari bantuan kewangan, Adakah anda sangat memerlukan bantuan kewangan? Syarikat Carvajal Kewangan di sini untuk memberikan anda jumlah pinjaman meminta kepada kamu akan dapat membayar balik pinjaman. Kami menyediakan pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2%. Anda boleh hubungi kami untuk apa-apa jenis pinjaman. Untuk maklumat lanjut e-mel kepada kami dan memohon pinjaman ini melalui (markander121@gmail.com).

  Nama Penuh: ...........................
  Jumlah yang diperlukan: ...........................
  Tempoh apabila anda akan membayar balik pinjaman: ...........................
  Negara: ...........................
  Jantina: ...........................
  Nombor telefon .................
  ............... Pendapatan Bulanan
  Bekerja .........................
  City .......................................
  Umur ........................................

  Setelah maklumat ini diterima oleh syarikat itu, pemprosesan pinjaman anda akan bermula dengan serta-merta.
  hubungi kami melalui e-mel markander121@gmail.com

 • #2

  brenda hope (Sunday, 13 September 2015 15:32)

  Hello,
  Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan, BRENDA HARAPAN pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah syarat-syarat yang jelas dan mudah difahami dan keadaan Dari
  $ 20.000 untuk $ 7000000 USD, Euro Dan Pounds Sahaja. Saya memberi Pinjaman Perniagaan,
  Pinjaman Peribadi, Pinjaman Pelajar, Pinjaman Kereta Dan Pinjaman Untuk Bayar Off Bil. hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (brendahope816@gmail.com)

 • #3

  jurjanibude0811 (Saturday, 05 November 2016 03:44)

  Nama saya Jurjani Budi dari Subang Jaya malaysia. Saya ingin menggunakan media ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman sangat berhati-hati karena ada scamers dan curang di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu saya secara finansial tegang dan putus asa ketika toko saya mendapat dibakar, saya pergi ke bank saya tidak memenuhi syarat untuk pinjaman saya scammed oleh beberapa pemberi pinjaman dan serikat kredit online. Saya hampir kehilangan harapan sampai seorang teman saya merujuk saya ke pemberi pinjaman sangat handal yang disebut pinjaman tanpa jaminan AASIMAHA Adila AHMED PINJAMAN FIRM sebesar Rm 250 juta dalam waktu kurang dari 14 jam tanpa tekanan atau stres pada tingkat bunga hanya 1%. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah i diterapkan untuk dikirim langsung ke rekening saya tanpa penundaan. Karena saya berjanji saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres dan belajar lession dari kesalahan mereka. Jadi,jika Anda membutuhkan pinjaman apapun, silahkan hubungi {aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com} Anda dapat juga menghubungi saya di emai saya {jurjanibude0811@gmail.com} Tidak ada biaya yang diperlukan harapan saya dan sukacita dipulihkan

 • #4

  IVANA LUKA (Monday, 19 June 2017 06:31)

  Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda atau adakah anda memerlukan pinjaman untuk menetapkan perniagaan anda? Adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan atau gadai janji? Adakah anda telah ditolak oleh bank-bank dan institusi kewangan lain? Mencari tiada lagi kerana kita berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda satu perkara yang telah lalu !! Kami memberi pinjaman kepada syarikat-syarikat, entiti swasta dan individu yang mempunyai faedah yang rendah dan kadar yang berpatutan 2%. Anda boleh menghubungi kami melalui e-mel melalui: (ivanaluka04@gmail.com)

  PERMOHONAN DATA

  1) Nama ...........................
  2) Negara .......................
  3) Alamat ......................
  4) Jantina ........................
  5) status perkahwinan .............
  6) Bekerja ................
  7) Nombor Telefon ...........
  8) Kedudukan di tempat kerja .....
  9) Pendapatan bulanan ....................
  10) jumlah pinjaman .........
  11) Tempoh pinjaman .....
  12) Pinjaman Destinasi ..................
  13) Tarikh lahir ........................

  terima kasih.

 • #5

  MARIAN SAVIC (Wednesday, 05 July 2017 08:26)

  Halo,
  Nama saya ialah Marian Savic, saya adalah mangsa penipuan di tangan pemberi pinjaman palsu. Saya telah kehilangan kira-kira 10 juta kerana saya memerlukan modal besar 150 juta. Saya hampir mati, saya tidak mempunyai tempat untuk pergi. Perniagaan saya telah musnah dan dalam proses saya kehilangan anak saya. Saya tidak dapat berdiri lagi. Pada Januari 2017, Rakan saya memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Puan Ivana Luka, yang pada akhirnya membantu saya memperoleh pinjaman dalam syarikat pinjamannya. Saya ingin menggunakan peluang ini untuk memberi nasihat kepada warga Indonesia bahawa terdapat banyak penipu di luar sana, jadi jika anda memerlukan pinjaman, dan ingin mendapatkan pinjaman cepat, hanya daftar melalui Puan Ivana Luka dan anda boleh menghubunginya melalui email: (ivanaluka04 @ Gmail.com). Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: (mariansavic271@gmail.com). Jika anda mempunyai sebarang keraguan. Dia adalah satu-satunya orang yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai.
  Terima kasih.

 • #6

  Mrs Gloria S (Tuesday, 26 September 2017 13:34)

  Adakah anda sedang mencari pinjaman? Kami menawarkan pinjaman yang dirancang untuk memenuhi keperluan kewangan dan peribadi anda Pinjaman perniagaan dengan skim kelulusan pinjaman cepat. Kami meminjam wang dari mereka yang memerlukan bantuan kewangan, kami memberi kredit kepada orang yang mempunyai kredit yang buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan ini. Anda tidak perlu bimbang, kerana anda berada di tempat yang betul, saya menawarkan pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, jadi jika anda memerlukan pinjaman, saya ingin anda menghubungi saya hanya di alamat e-mel ini: gloriasloancompany@gmail.com / Number Whatspp: + 1 (267) 527-9742
  PERMOHONAN MAKLUMAT KREDIT YANG DIPERLUKAN:
  1) Nama penuh: ............
  2) Jantina: .................
  3) Umur: ........................
  4) Negara: .................
  5) Nombor Telefon: ........
  6) Kerja: ..............
  7) Pendapatan: ......
  8) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .....
  9) Tempoh pinjaman: ...............
  10) Alasan pinjaman: ...........
  11) Adakah anda memohon dan telah ditolak? Kalau begitu........

 • #7

  ELIZABETH LEONARDO (Monday, 02 October 2017 15:30)

  Halo,
  Adakah anda sedang mencari syarikat pinjaman swasta yang bereputasi dan terakreditasi yang memberikan pinjaman kepada peluang masa hidup? Kami menyediakan semua jenis pinjaman dengan cara yang sangat cepat dan mudah, pinjaman peribadi, pinjaman kereta, Pinjaman Rumah, Pinjaman Pelajar, Pinjaman Perniagaan, pinjaman pelaburan, penyatuan hutang dan banyak lagi. Adakah anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan atau gadai janji? Cari tidak lebih seperti yang kita ada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda menjadi sesuatu yang lalu. Kami menawarkan pinjaman dari 5000 dolar kepada 50,000,000 dolar pada kadar yang sangat tinggi sebanyak 2%. Hubungi kami hari ini melalui e-mel kami sekarang dan kami akan membuat masalah kewangan anda sesuatu yang lalu, Tiada pemeriksaan kredit diperlukan, 100% dijamin.
  E-mel kami @: (elizabethleonardoloanfirm@gmail.com) untuk memohon.

 • #8

  Global Fund Foundation (Tuesday, 10 October 2017 11:05)

  Selamat siang

  ini adalah dasar dana global, kami memberikan pinjaman per pendanaan proyek tahunan 100% dengan pinjaman aman dan tidak aman yang tersedia kami dijamin dalam memberikan layanan keuangan untuk banyak klien kami dengan paket pinjaman fleksibel kami pinjaman dapat diproses dan dana ditransfer ke peminjam dalam waktu sesingkat mungkin kita beroperasi di bawah persyaratan yang jelas dan mudah dipahami dan kami menawarkan pinjaman kepada semua jenis untuk tertarik klien perusahaan perusahaan dan semua jenis organisasi bisnis, individu swasta dan investor real estate hanya menghubungi kami dengan nama di bawah Jika Anda sedang melihat bagaimana mendapatkan pinjaman hubungi kami kami dapat membantu Anda keluar EMAIL: globalfundfoundation9@gmail.com
  BBM: D8633B93

 • #9

  Global Fund Foundation (Tuesday, 10 October 2017 11:06)

  Selamat siang

  ini adalah dasar dana global, kami memberikan pinjaman per pendanaan proyek tahunan 100% dengan pinjaman aman dan tidak aman yang tersedia kami dijamin dalam memberikan layanan keuangan untuk banyak klien kami dengan paket pinjaman fleksibel kami pinjaman dapat diproses dan dana ditransfer ke peminjam dalam waktu sesingkat mungkin kita beroperasi di bawah persyaratan yang jelas dan mudah dipahami dan kami menawarkan pinjaman kepada semua jenis untuk tertarik klien perusahaan perusahaan dan semua jenis organisasi bisnis, individu swasta dan investor real estate hanya menghubungi kami dengan nama di bawah Jika Anda sedang melihat bagaimana mendapatkan pinjaman hubungi kami kami dapat membantu Anda keluar EMAIL: globalfundfoundation9@gmail.com
  BBM: D8633B93

 • #10

  Matilda Blake (Monday, 23 October 2017 08:28)

  TAWARAN PINJAMAN UNTUK SEMUA (MEMOHON SEKARANG)

  Adakah anda seorang ahli perniagaan atau wanita? Adakah anda dalam apa-apa tekanan kewangan? adakah anda perlukan wang untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda mempunyai pendapatan yang rendah dan sukar untuk mendapatkan pinjaman daripada bank tempatan dan institusi kewangan lain? Jawapannya ada di sini, Firma Pinjaman Christiana Anderson adalah jawapannya. Kami menawarkan;

  a) pinjaman peribadi, pengembangan perniagaan.
  b) Permulaan dan pendidikan perniagaan.
  c) penyatuan hutang.
  d) Pinjaman Keras Wang.

  Walau bagaimanapun, kaedah kami menawarkan kemungkinan untuk menunjukkan jumlah pinjaman yang diperlukan dan juga tempoh yang anda mampu untuk menyelesaikan pembayaran balik pinjaman dengan kadar faedah sebanyak 2%. Ini memberi peluang kepada anda untuk mendapatkan wang yang anda perlukan. Calon-calon yang berminat perlu menghubungi kami melalui e-mel: matildablakeloanfirm@gmail.com